D

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Deze schade kan toegebracht worden aan personen of spullen van anderen. De aansprakelijkheidsverzekering sluit je vaak of voor jezelf en je eventuele gezin. Zelfs huisdieren zijn onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd. De kans op een grote schade is klein, daarom brengen verzekeraars ook maar een lage premie in rekening voor de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Wanneer keert de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit?

Indien je aansprakelijk wordt gesteld voor schade, kun je deze claim doorsturen naar de verzekeraar. De dekking is zeer ruim wat betreft de schadesituaties die uitgekeerd worden en de hoogte van het verzekerd bedrag. De hoogte van het verzekerd bedrag kan verschillen per verzekeraar. Vaak gaat het om een bedrag van 2,5 miljoen euro. Je zou een hoge premie verwachten voor deze verzekering, maar dat valt erg mee.

Wat is niet verzekerd in een aansprakelijkheidsverzekering?

De dekking is ruim, maar er zijn natuurlijk ook uitsluitingen. Het gaat om een aantal voor de hand liggende schadeoorzaken. Een aantal belangrijke uitsluitingen zijn:

  • schade veroorzaakt met motorrijtuigen;
  • schade met opzet veroorzaakt (voor kinderen kan ook opzet meeverzekerd zijn);
  • schade aan bezittingen van een inwonend gezinslid.

Naast de aansprakelijkheidsverzekering raden wij jou ook aan om te kiezen voor de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Deze drie verzekeringen kunnen wij voor jou samenvoegen in een voordelig pakket met een hoge korting.

Vragen of afspraak maken?

Neem contact op