D

Voor het verzekeren van de inboedel kun je zelf een inschatting maken van de waarde van de inboedel. Samen met jou kunnen wij het ook voor je inschatten met een zogenaamde inboedelwaardemeter. Aan de hand van een aantal vragen wordt afhankelijk van jouw leeftijd en de gezinssamenstelling een waarde ingeschat. Andere verzekeraars werken weer anders. Zij noemen geen verzekerde bedragen, maar geven aan dat je niet onderverzekerd kunt zijn. In dat geval hoeft het verzekerd bedrag niet vastgesteld of ingeschat worden.

Wanneer keert de inboedelverzekering uit?

De standaard inboedelverzekering biedt een ruime dekking. De verzekering wordt ook wel een brandverzekering genoemd, maar de dekking is veel ruimer. Naast dekking tegen schade door storm, diefstal en blikseminslag, biedt de verzekering ook dekking tegen minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval voor een langere periode;
  • schade aan spullen in de tuin.

Niet te ruim of te beperkt verzekeren

Veel inboedelverzekeringen die al langere tijd lopen, zijn niet meer goed afgestemd op de werkelijke situatie. Het verzekerde bedrag is bijvoorbeeld te laag of je hebt kostbaarheden in de inboedelverzekering bijverzekerd die je al niet meer in jouw bezit hebt. Een inboedelverzekering heeft periodiek aandacht nodig.

Heb je ook al een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren? Dit zijn naast de inboedelverzekering ook noodzakelijke verzekeringen.

Vragen of afspraak maken?

Neem contact op