Wat is een gratis waardebepaling?

Bij een gratis waardebepaling van je huis komt de makelaar bij je thuis en worden verschillende aspecten bekeken en onderzocht om tot een nauwkeurige schatting te komen. Enkele van die aspecten zijn:

  1. Het type woning (appartement, rijtjeshuis, vrijstaande woning, etc.)
  2. Perceel- en woonoppervlakte
  3. Bouwjaar en staat van onderhoud
  4. De locatie van het huis (nabijheid van voorzieningen, scholen, openbaar vervoer, en de buurt waarin het huis zich bevindt)
  5. Eventuele extra’s van het huis (bijvoorbeeld een uitbouw of renovatie)
  6. Verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt
  7. Vraag en aanbod van de woningmarkt

Onze makelaars hebben uitgebreide expertise op het gebied van waardebepalingen. Met behulp van deze factoren en hun kennis van de lokale woningmarkt maken ze een nauwkeurige schatting van de waarde van je huis. Na de waardebepaling heb je een schatting hoeveel jouw woning waard is, of je nu overweegt om te verkopen, te verbouwen, of gewoon nieuwsgierig bent naar de actuele waarde van je woning.

Benieuwd naar de waarde van je woning? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Waardebepaling aanvragen

Waarom een gratis waardebepaling nuttig kan zijn

Wanneer je overweegt om je woning te verkopen, is een cruciale stap in dit proces het laten vaststellen van de waarde van je huis. Een waardebepaling van je huis is niet alleen van belang voor de verkoop, maar kan ook waardevolle inzichten bieden als je zelf nadenkt over het kopen van een andere woning. Wellicht heb je al enige tijd het idee om te verhuizen, maar twijfel je over de mogelijkheden en opbrengst van je huidige woning. In dat geval kan een waardebepaling je een goed beeld geven van wat je huis potentieel zou kunnen opleveren. Bij het overwegen van een nieuwe woning is het van belang om te weten wat je huidige woning zou kunnen opbrengen. Door een waardebepaling kun je beter inschatten welke mogelijkheden er zijn zodat je weloverwogen stappen kunt zetten in je zoektocht naar een nieuwe woning.

 

Het verschil tussen een waardebepaling en een taxatie

Een waardebepaling en taxatie zijn beiden manieren om de waarde van een woning te bepalen, maar ze hebben elk hun eigen doel en aanpak. Een waardebepaling is uitermate geschikt om een reële schatting te krijgen wat jouw huis waard is. Bij Domicilie kun je deze gratis aanvragen, handig voor eventuele verkoop- en/of aankoopbeslissingen!

Aan de andere kant is een taxatie een formele en juridisch erkende schatting van de waarde van een woning, uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Dit wordt vaak vereist bij hypotheekaanvragen en wordt gebruikt om het onderpand te bepalen. Een taxatie is uitgebreider dan een waardebepaling.

 

Waarde van je huis verhogen

Het vergroten van de waarde van je huis draait om vierkante meters: betrek onbegaanbare ruimtes zoals zolders bij de woning door een vaste trap te plaatsen of een dakkapel. Ook een serre of uitbouw vergroot direct de oppervlakte. Isoleren (spouwmuur, vloer, dak), dubbel glas, zonnepanelen en een moderne cv-ketel verhogen eveneens de waarde. Ook kun je achterstallig onderhoud aanpakken. Een vernieuwde keuken of badkamer levert zelden meer dan 50% van de kosten op, aangezien dit erg trendgevoelig is. Je kunt beter investeren in energiebesparende aanpassingen.

Wat zeggen onze opdrachtgevers

Direct inzicht in de actuele waarde

Zeer nauwkeurig

Betrouwbaarder dan een online tool

Geheel vrijblijvend

100% gratis