D

Vrijblijvend eerste gesprek

Na een vrijblijvend oriënterend gesprek weet je wat de financiële mogelijkheden zijn. Wat de maandlasten gaan bedragen en hoe hoog het maximale hypotheekbedrag mag zijn. Ook weet je daarna met welke bijkomende kosten, ook wel kosten koper genoemd, je te maken krijgt. Kortom: kun je jouw droomhuis kopen?

Nieuwbouw in Ede, Nijkerk en omgeving

In Ede, Nijkerk en omgeving worden ook veel nieuwe huizen gebouwd. De nieuwbouwhuizen worden via een verkopend makelaar verkocht. De makelaar kan je de prijslijst en de brochure toesturen. Je hebt de mogelijkheid om allerlei zaken in het huis te veranderen. Dit zogenaamde meer- of minderwerk is afhankelijk van de status van de bouw van het huis en uiteraard van jouw financiële situatie. Nadat je een geschikt bouwnummer hebt gevonden krijg je vaak een optie. Bij een optie wordt het bouwnummer voor jou gereserveerd. Daarna teken je de koop/-aanneemovereenkomst. In deze overeenkomst staan zaken zoals de aankoopprijs van de grond, de betalingswijze, de datum van de levering (op naam stellen van de grond) en de ontbindende voorwaarden voor financiering. Na het tekenen van de overeenkomst heb je vaak zeven dagen bedenktijd. Vervolgens heb je over het algemeen twee maanden tijd om de hypotheek te regelen. Onze adviseur begeleidt je het gehele traject.

Nationale Hypotheek Garantie

Soms is het voordelig om een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) af te sluiten. Een hypotheek met NHG is veilig. De stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) neemt een eventuele schuld die is ontstaan bij een gedwongen verkoop van je over en kan die schuld kwijtschelden. Een schuld kan buiten je schuld ontstaan zijn, bijvoorbeeld als gevolg van werkloosheid, scheiding of arbeidsongeschiktheid.

Om voor NHG in aanmerking te komen mag de koopprijs maximaal 325.000 euro (2021) bedragen. Bij een hypotheek met NHG betaal je een lagere rente. De rentekorting kan oplopen tot circa 0,7%. De afsluitkosten van NHG bedragen eenmalig 0,7% (2021). Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar in de inkomstenbelasting, net als een aantal andere kosten die je maakt bij het afsluiten van een hypotheek. Wij helpen je graag bij het doen van de belastingaangifte.