Veenendaal

Veenendaal is een plaats en gemeente gelegen in de provincie Utrecht, tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het oppervlakte bedraagt 19,81 m². Op oude kaarten wordt Veenendaal ook wel geschreven als ‘Vennedael’, ‘Veenedeal’, ‘Vennedale’ en ‘Venendaal’. Je spreekt het uit als ‘Veenen-Daal’ en niet als ‘Veen-en-Daal’.

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

33%

Eenpersoons

30%

Zonder kinderen

37%

Met kinderen

29.071

huishoudens

68.525

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Veenendaal

Langs de Grift is de eerste bebouwing gestart, met onder andere een kerk en een markt in 1566. Rond de eerste helft van de 20e eeuw lag de focus voornamelijk op de sigaren- en textielindustrie, die later gesloopt zijn voor nieuwbouw. In 1855 is te spreken van een rampjaar, nadat de Grebbedijk doorbroken was. Hedendaags kun je hier nog een monument van bezoeken in het historisch museum, gelegen in Veenendaal.

Wat te doen in de buurt

  • Bezoek het historisch museum
  • Wandel rondom de Oude kerk en de Salvatorkerk
  • Geniet van de natuur bij het natuurgebied Kwintelooyen
  • Ontspan bij Sauna de Heuvelrug

Ook wonen in Veenendaal?

Als makelaar werkzaam in Veenendaal en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Veenendaal. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Veenendaal? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.