Veenendaal- West

Veenendaal-West is een wijk in de gemeente Veenendaal en bestaat uit diverse buurten: Schepenbuurt, Vogelbuurt, Oudeveen, Dichtersbuurt en de Componistenbuurt. De wijk is tussen 1976 en 1994 gerealiseerd en wordt doorsneden door de spoorlijn Rhenen- Utrecht. Mocht je met de trein reizen, dan kun je bij Station Veenendaal-West opstappen. Wanneer je je door de wijk bevindt merk je veel ruimte met groen op. In het hart van de wijk kun je terecht voor al je dagelijkse boodschappen bij winkelcentrum De Ellekoot.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

24%

Eenpersoons

34%

Zonder kinderen

41%

Met kinderen

6070

huishoudens

15125

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Veenendaal-West

De wijk is evenals andere wijken in Veenendaal vroeger gebruikt voor veeteelt, nadat het veen niet meer beschikbaar was. In 1976 is gestart met de bouw van de Schepenbuurt en dit heeft geduurd tot 1983. Hierna kwam de Vogelbuurt in 1978 aan de beurt. Deze buurt is in 10 jaar gerealiseerd. Oudeveen is in relatief korte tijd gebouwd. De start was in 1980 en in 1983 is de bouw voltooid. In 1989 startten ze met de bouw van de Dichtersbuurt, wat vijf jaar heeft geduurd. Rond dezelfde tijd is de Componistenbuurt (1990-1993) gebouwd.

Ook wonen in Veenendaal-West?

Als makelaar werkzaam in Veenendaal en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Veenendaal-West. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Veenendaal? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.