Onderweg naar hun droomhuis

Mariejan en Chris zagen in oktober 2021 de aankondiging van Statuur en dachten: hier willen wij voor gaan. Het project ging in mei 2022 in verkoop en in de tussentijd hebben ze nog naar bestaande woningen gekeken. Maar steeds kwamen ze tot de conclusie dat ze toch Statuur 2 wilden afwachten, en met succes, want ze hebben daar een prachtige woning gekocht.

De locatie, de architectuur, de robuuste bouwstijl en de fijne tuin sprak hen het meest aan. Ook omdat ze nog veel inspraak hadden wordt het echt hun droomhuis. Toch zijn er altijd aspecten die gemist gaan worden aan hun vorige woning:

Het huis heeft een hele mooie lichtinval. De zon draait om het huis heen met ramen aan voor, zij en achterkant. Daarnaast heeft het huis een bijzondere indeling door de aparte eetkeuken, daar hebben we enorm van genoten.”

Bekend door de verkoopborden

Domicilie is ook actief in de wijk Kernhem en Mariejan en Chris kenden Domicilie dan ook eigenlijk van de verkoopborden die zij zagen. Het eerste gesprek vond met Dennis plaats. “Hij is kundig, enthousiast en gaf ons verkoopadviezen.”

Kundige en betrokken dienstverlening

“We hebben de dienstverlening als kundig en betrokken ervaren. Bij de aankoop van ons huis in Statuur 2 zijn we steeds goed geïnformeerd en is er enthousiast meegeleefd. De backoffice is goed bereikbaar, kundig en communiceert heel punctueel en enthousiast. Vanuit de hypotheekvertrekking is meegedacht in verschillende scenario’s, we konden altijd vragen stellen, niets was te veel.”

Reële verwachtingen en goede adviezen

De verkoop van hun woning vonden Mariejan en Chris een spannend traject, maar ze hadden er alle vertrouwen in, en dat bleek terecht. “Bij de verkoop van ons huis begon de markt te veranderen. Dennis heeft ons hierin goed geadviseerd en heeft steeds reële verwachtingen geschetst. We hebben de verkoop ervaren als een gezamenlijke inspanning en zijn heel tevreden met de verkoop. Er was meer belangstelling dan we in eerste instantie hadden verwacht. We hebben het huis aan een ontzettend leuk, jong gezin kunnen verkopen.”

Tips van een expert

“Hoewel ons huis er prima uitzag, hebben wij voor de verkoop toch nog e.e.a. geschilderd, hebben geprobeerd om te kijken met de ogen van een koper. Wij waren altijd nog weg van ons huis, dat maakt het soms lastig om met een kritisch oog te kijken.”

Lokale marktkennis: 10

Deskundigheid: 9

Service en begeleiding: 10

Prijs/kwaliteit: 9

We wensen Mariejan en Chris het allerbeste toe in hun nieuwbouwwoning!