Behoefte aan meer ruimte

“Drie jaar geleden ben ik verhuisd naar een appartement in de voormalige legerkazerne op Elias Beeckman”, vertelt Hanno. “Een jaar geleden is Anne bij mij komen wonen. Het bevalt ons goed in deze wijk, maar met zijn tweeën hebben we toch behoefte aan meer ruimte.” “Ook wilden we graag samen wat kopen, het liefst nieuwbouw”, vult Anne aan.

“We hadden geen haast en zijn rustig om ons heen gaan kijken”, vervolgt ze. “Eerst kwam er een ander project in beeld, waar we ons last minute voor inschreven. Uiteindelijk werden we hier niet voor ingeloot. Toen realiseerden we ons dat we het toch liever wilden dan we zelf dachten.” Het stel ging actiever rondkijken en schreef zich uiteindelijk in voor een woning in De Landerij. “Hier hadden we meer geluk; we kregen zelfs het bouwnummer toegewezen dat onze eerste voorkeur had.”

Ruimte en uitzicht

“Het nieuwe gedeelte van Kernhem is ruim opgezet met veel groen eromheen”, gaat Hanno verder. “De ecologische zone Doesburgerdijk ligt straks praktisch aan onze voordeur. Aan de voorkant is een hofje, waardoor we ook vanuit het huis een leuk uitzicht hebben. En met een woonoppervlak van bijna 150 vierkante meter hebben we straks lekker veel ruimte in en rondom het huis.”

Woningen met karakter

“Het ontwerp van de woningen sprak ons ook meteen aan, vooral het woningtype Groenzicht dat wij gekocht hebben. We waren erg gecharmeerd van de steenkleur, de grote ramen en het afdakje dat onze woning heeft dankzij de uitbouw. Het zorgt voor een rustieke uitstraling, terwijl het toch nieuwbouw is.”

Alles nieuw en energieneutraal

“Als je nieuwbouw koopt, weet je precies wat je krijgt en wat het kost. Daarbij kun je nog veel zelf beslissen qua inrichting en indeling. Het is natuurlijk ook fijn dat straks alles nieuw is en de woningen duurzaam en energieneutraal gebouwd worden. Gasloos, goede isolatie, vloerverwarming, zonnepanelen…niet alleen goed voor het comfort en het milieu, maar ook voor de portemonnee.”

Kopersbegeleiding

“Het kopen van nieuwbouw is ook spannend, je moet al snel veel knopen doorhakken. Gelukkig krijgen we hierbij goede begeleiding vanuit Roosdom Tijhuis. Onze kopersbegeleider Johan heeft met ons rustig alle keuzes en opties doorlopen en vroeg goed door naar onze wensen. Hierdoor hebben we ook kunnen genieten van het proces.”

Voor Hanno en Anne kan het nu niet snel genoeg gaan. Anne: ”Het lijkt me heerlijk om straks voor het eerst rond te lopen in ons eigen huis. Dan wordt het tastbaar.” Hanno kijkt vooral uit naar het moment van de overdracht bij de notaris. “Dan weet je dat het echt gaat beginnen en zie je elke maand weer voortgang. Voorlopig moeten we nog even geduld hebben.”

Ook enthousiast over De Landerij?

Er zijn nog bouwnummers beschikbaar! Bekijk het actuele woningaanbod en schrijf je in voor een vrijblijvende optie.

Of kom naar het verkoopevent op maandag 6 februari. Ons verkoopteam staat dan voor je klaar om jouw vragen rondom de woningen, duurzaamheid en financiering te beantwoorden.

Locatie: Maanderweg 70, Ede (kantoor Bolthof van den Top)
Tijdstip: 16:30-18:00 uur (vrije inloop)