Via onze medialeverancier bij Domicilie terecht gekomen

Anja en Jeroen hebben eerst ongeveer twee jaar lang geprobeerd zelf een woning te kopen, maar toen toch de hulp van Domicilie ingeschakeld. “Mijn zusje werkte bij Zien24 waarbij zij foto’s voor Domicilie maakte en met tevredenheid samenwerkte met Domicilie. Om deze reden hebben wij voor Domicilie gekozen.” En de reden van hun verhuizing? Hun vrienden wonen door het hele land, maar gezien de vrienden en familie van Anja meer gesitueerd zijn in en rondom Ede, is de keuze gevallen op Bennekom.

De overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden en nu kunnen Anja en Jeroen gaan genieten in Bennekom. “Dit is dé woning voor ons omdat dit in de regio ligt waar wij een woning zochten, de woning is gebouwd in 2018 wat erg prettig is en de oppervlakte van de woning en het perceel is wat wij zochten. Wij hebben wel wat aangepast aan het huis, maar dit is puur om het huis naar onze eigen stijl in te richten. Wij kijken ontzettend uit naar het wonen in Bennekom!”

Onervaren op het gebied van de huizenmarkt

Uiteindelijk hebben Anja en Jeroen na twee jaar de keuze gemaakt om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. ”Wij hebben woningen gezien waarbij er veel animo was, vaak werd er op een woning overboden. Daarbij ontbrak bij ons deskundigheid om een ‘goede’ woning aan te kopen. Vaak staan er bij de aankoop kleine lettertjes die over het hoofd kunnen worden gezien, met behulp van een aankoopmakelaar kun je jezelf meer indekken en heb je een geruster gevoel bij het bieden op een woning.”

Tips van een expert:

“Kijk goed naar de documentatie bij de aankoop. Zo hadden wij eerst het idee dat er geen bijzondere bepalingen waren op ons nieuwe huis, alleen is er wel een recht van uitpad én ligt een gedeelte van dit pad volgens het Kadaster op ons perceel (tip: misschien ook goed voor de aankoopmakelaar om dit duidelijk te benoemen bij de aankoop van een woning). Wij zijn hier niet mee bekend omdat Anja voor het eerst een huis koopt en Jeroen momenteel geen pad langs zijn tuin heeft. Laat documentatie bijvoorbeeld ook door vrienden of familie lezen zodat zij ook scherp hiernaar kunnen kijken.”

Anja en Jeroen hebben Domicilie nog enkele tips gegeven hoe wij onze communicatie nóg beter kunnen laten verlopen. Wij bedanken Anja en Jeroen voor hun eerlijkheid en wensen hun het allerbeste toe in hun nieuwe woning in Bennekom!