1. Snel op de hoogte van het nieuwste aanbod

Op een huizenmarkt waar huizen snel verkocht worden, moet je zorgen dat je er zo vroeg mogelijk bij bent om niet achter het net te vissen. Alleen hebben van een zoekopdracht bij een makelaar is vaak niet meer genoeg. Als aankoopmakelaar hebben wij een groot netwerk van collega-makelaars en toegang tot de NVM-database. Hierdoor zijn wij nóg eerder op de hoogte en weten we wat er in de markt nog meer beschikbaar komt.

2. Een objectieve en kritische blik

Misschien denk je: een huis kopen, dat kan ik toch zeker zelf wel? Je ziet een leuke woning en vraagt een bezichtiging aan bij de verkopende makelaar. En zo gebeurt het dat je opeens als een blok voor het huis valt. Niet zo gek, want meer dan 90% van alle beslissingen die wij nemen gebeurt op basis van emotie. Vooral bij grote beslissingen zoals het kopen van een huis spelen onze emoties vaak de hoofdrol. Daardoor loop je het risico dat je geen oog meer hebt voor dat rotte kozijn, het slechte tegelwerk of een lek dakraam. De aankoopmakelaar kan de woning objectief en kritisch beoordelen en zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan.

3. Deskundig advies tijdens het hele aankooptraject

Een huis kopen is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Geen gekke gedachte om je daarbij te laten helpen door een professional, toch? Een Domicilie aankoopmakelaar komt alleen op voor jouw belangen. Hij helpt je jouw woonwensen op een rijtje te zetten, kijkt kritisch met je mee, wijst je op gebreken, bekijkt de (on)mogelijkheden, doet onderzoek naar het bestemmingsplan, het kadaster en bijvoorbeeld een Vereniging van Eigenaren.

Doordat je vooraf je wensen en financiële mogelijkheden in kaart hebt gebracht, kan er snel geschakeld worden. Daar gaat de voorkeur van de verkopende partij vaak naar uit. Je laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan en komt veel serieuzer over. Daardoor sta je sterker in het onderhandelingsproces en maak je meer kans om je droomhuis te bemachtigen.

4. Onderhandelen voor de beste prijs en voorwaarden

Als aankoopmakelaar onderhandelen we stevig voor je, niet alleen over de prijs maar ook over zaken als opleverdatum, ontbindende voorwaarden, roerende zaken en overige condities. Waar bij een particulier de emoties nogal eens overheersen (laten we maar een hoog bod doen, want straks wordt het huis aan een ander verkocht) blijven wij nuchter en zakelijk. En dat kan zomaar een paar duizend euro schelen!

5. Een zorgeloze afhandeling

Bij het kopen van een huis komen een hoop juridische en administratieve werkzaamheden kijken. Iets wat jij niet dagelijks doet, maar wat voor onze makelaars gesneden koek is. Nadat je bod is geaccepteerd, verzorgen en controleren wij de koopakte. Voordat de woning wordt opgeleverd bij de notaris, controleren wij samen of de woning wordt opgeleverd in de afgesproken staat. Zo kun je met een gerust hart de sleutel in ontvangst nemen.

Kortom: met een aankoopmakelaar bespaar je tijd, geld en zorgen!