Overlijdensrisicoverzekering voor huiseigenaren

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak niet meer verplicht. Toch is het vaak niet aan te raden om geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. In het adviestraject maakt onze adviseur de financiële gevolgen inzichtelijk. Op basis van het Netto Besteedbaar Inkomen bekijken we de financiële gevolgen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat na overlijden jouw nabestaanden niet noodgedwongen het huis moeten verkopen, omdat de hypotheeklasten niet op te brengen zijn.

Overlijdensrisicoverzekering voor huurders

Voor huurders is een deze verzekering zeker niet minder nuttig. Bij overlijden van één van de huurders ontstaat er een vergelijkbare situatie als bij huiseigenaren. De maandlasten zijn niet meer op te brengen. Verhuizen naar een goedkoper huis is vaak onvermijdbaar als er geen verzekering afgesloten is.

Eigenlijk kun je niet zonder een overlijdensrisicoverzekering. Na het overlijden wil je namelijk voorkomen dat de achterblijvers geldzorgen krijgen. Ook voor zelfstandig ondernemers kan een overlijdensrisicoverzekering van toepassing zijn, wanneer je compagnon wegvalt.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze adviseurs maken graag voor jou inzichtelijk wat slim is om te verzekeren.

Vragen of afspraak maken?

Neem contact op