Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schades die kunnen ontstaan aan je huis. Een andere benaming voor deze verzekering is ook wel de woonhuisverzekering. Als je huis beschadigd raakt door overmacht, dus waar jij niks aan kan doen, ben je voor bepaalde gebeurtenissen verzekerd. Je kunt hierbij denken aan brandschade, waterschade inbraakschade of stormschade.

Wat dekt een opstalverzekering?

De meeste opstalverzekeringen bieden een extra uitgebreide dekking aan. Dat wil zeggen dat schades door brand en inbraak verzekerd zijn, maar de dekking is veel uitgebreider. Er bestaat bijvoorbeeld ook dekking tegen schade veroorzaakt door:

  • waterschade door verschillende oorzaken;
  • het omvallen van een boom op jouw huis;
  • blikseminslag, neerslag en vorst

All risk opstalverzekering

Deze dekking is nog ruimer dan de extra uitgebreide opstalverzekering. Verzekeraars omschrijven de dekking in deze opstalverzekering als “dekking tegen alle van buitenkomende onheilen”. Het komt erop neer dat bijna alle schades vergoed zijn en in veel gevallen tot een maximaal bedrag vergoed worden. Ook ben je in veel gevallen ook verzekerd wanneer je per ongelijk zelf schade aanricht.

Welke opstalverzekering kiezen?

Wij werken samen met diverse verzekeraars. Afhankelijk van jouw verzekeringswensen en jouw huis kunnen wij voor jou de beste opstalverzekering selecteren. Hierbij letten wij uiteraard niet alleen op de kwaliteit, maar zeker ook op de betaalbaarheid.

Vragen of afspraak maken?

Neem contact op