Wat is een inboedelverzekering?

Mocht er schade ontstaan aan jouw bezittingen in je huis, tuin of schuur door bijvoorbeeld diefstal, brandschade, stormschade of waterschade, dan ben je met een inboedelverzekering verzekerd voor deze kosten. Let er wel op dat eventuele schade aan je huis niet verzekerd is.

Wanneer keert de inboedelverzekering uit?

De standaard inboedelverzekering biedt een ruime dekking. De verzekering wordt ook wel een brandverzekering genoemd, maar de dekking is veel ruimer. Naast dekking tegen schade door storm, diefstal en blikseminslag, biedt de verzekering ook dekking tegen minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval voor een langere periode;
  • schade aan spullen in de tuin.

Kies de juiste inboedelverzekering

Veel inboedelverzekeringen die al langere tijd lopen, zijn niet meer goed afgestemd op de werkelijke situatie. Het verzekerde bedrag is bijvoorbeeld te laag of je hebt kostbaarheden in de inboedelverzekering bijverzekerd die je al niet meer in jouw bezit hebt. Een inboedelverzekering heeft periodiek aandacht nodig.

Naast een inboedelverzekering is het aan te raden (en verplicht bij een koopwoning mét hypotheek) om een opstalverzekering af te sluiten.

Vragen of afspraak maken?

Neem contact op