Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak afgesloten door zelfstandige ondernemers. Zij hebben namelijk geen recht op de arbeidsongeschiktheidsuitkering uit ons sociaal stelsel, de WIA. Werknemers hebben onder voorwaarden wel recht op een WIA-uitkering, maar ook zij kunnen aanvullend een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. De WIA kent namelijk de nodige beperkingen.

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het beste bij jou?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bij uitstek een adviesproduct. De juiste verzekering is onder andere afhankelijk van jouw:

  • beroep
  • jaarinkomen
  • leeftijd

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

Ten onrechte wordt er vaak vanuit gegaan dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering een te dure verzekering is. De verzekering is er in verschillende vormen en maten. Door het vergelijken van verschillende verzekeraars kun je de maandlasten flink drukken.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering waar in ieder geval zelfstandige ondernemers niet zonder kunnen. Stel je bent nu 35 jaar oud. Door een ongeval of ziekte kun je van de ene op de andere dag arbeidsongeschikt raken. Waar krijg je dan jouw inkomen vandaan de komende tientallen jaren? De kans dat het je overkomt is klein, maar als het gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien.

Samen met jou kunnen wij bepalen waar deze verzekering aan moet voldoen en welke verzekering het beste bij jou past. Wij vergelijken diverse verzekeraars met elkaar. Op deze manier krijg je de beste verzekering tegen de laagste premie.

Vragen of afspraak maken?

Neem contact op