Jouw route al uitgestippeld?

Tijdens de Open Huizen Dag heb je de mogelijkheid om allerlei woningen tussen 11:00 uur en 13:00 uur binnen te wandelen. Appartementen, tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, voor elk wat wils! Wat wordt jouw route?

Checklist huis bezichtigen

Ben jij van plan om op 4 februari op huizenjacht te gaan? Bekijk onderstaande checklist en ga goed voorbereid op pad!

< class="title"> 1. Ken je budget

Bespaar tijd én moeite door geen woningen te bekijken die ver boven je budget liggen. Laat daarom vooral eerst je situatie in kaart brengen door een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zo weet je precies welke woningen er binnen je budget passen.

< class="title"> 2. Maak een verlanglijst

Maak een checklist met je wensen en eisen voor je nieuwe woning. Hoeveel slaapkamers wens jij? En wil je een tuin op het noorden of juist op het zuiden? Zoek je een woning in een kindvriendelijke buurt? Neem het lijstje mee en vink het af!

< class="title"> 3. Stippel je route uit

Bekijk welke woningen er meedoen met de Domicilie Open Huizen Route, gebruik het zoekfilter en maak een selectie van de woningen die je wil gaan bekijken. Maak van te voren een route zodat je genoeg tijd hebt om alle huizen van jouw voorkeur te bekijken.

 

 

< class="title"> 4. Zet ook je B-keuze(s) op je lijstje

Er is vast een huis waar je nieuwsgierig naar bent, maar waar je jezelf niet direct ziet wonen. Zet ‘m toch op je lijstje, want tijdens een Open Huizen Route kun je prima voor vijf minuten aanwaaien en zien of dit toch niet jouw droomhuis is (of kan worden).

< class="title"> 5. Stel vragen

Juist tijdens de Open Huizen Route kun je gemakkelijk een gesprek aanknopen met de bewoners van het huis. Hoe is het contact met de buren? Wat je ook belangrijk vindt: vraag ernaar. Nu kan het!

< class="title"> 6. Maak aantekeningen

Had huis nummer één of nummer drie nou die leuke vide? En waar was ook alweer die mooie veranda? Als je meerdere huizen bezoekt, is het handig om aantekeningen te maken. Schrijf dus op wat je van elke woning vindt en maak desgewenst foto’s als dat van de verkopers ook mag.

< class="title"> 7. Blijf niet te lang hangen

Tijdens de Open Huizen Route kom je een eerste indruk opdoen en de sfeer van de woning proeven. Is die eerste indruk goed, dan kun je met ons een vervolgafspraak maken voor een tweede bezichtiging. Voel je ook niet bezwaard om snel weer weg te gaan als je minder enthousiast bent. Zeg gewoon eerlijk wat je denkt, bedank de verkoper vriendelijk en ga verder met je route. Dit scheelt zowel jou als de verkoper tijd.

< class="title"> 8. Verken de omgeving

Nu je er toch bent, kun je direct de wijk en de omgeving bekijken. Ga zitten bij dat ene leuke koffietentje, onderzoek of dat park inderdaad een prettig wandelrondje is en test de lokale broodjeszaak. Zo krijg je een goede indruk van de buurt waar jij misschien wel gaat wonen.

< class="title"> 9. Topper gevonden? Ga opnieuw bezichtigen

Ben je echt geïnteresseerd in een huis? Plan dan een een-op-een-bezichtiging in met een van onze makelaars. Zo kun je in alle rust het huis nogmaals bekijken. Nog even verliefd als tijdens de Open Huizen Route? Dan hoef je eigenlijk nog maar een ding te doen: een bod uitbrengen en duimen. Succes en veel plezier!