Goed voorbereid op huizenjacht

Een Open Huizen Dag is de prefecte manier om je huizenzoektocht te beginnen. Maar ook als je al even op zoekt bent, kun je de Open Huizen Dag gebruiken om je breder te oriënteren.  Ben jij van plan om op 30 september op huizenjacht te gaan? Houd deze checklist bij de hand en ga goed voorbereid op pad!

1. Weet vooraf hoeveel je kunt lenen

Voor je begint is het goed om te weten wat je budget is. Op onze site kun je alvast je maximale hypotheek berekenen. Deze berekening geeft je een eerste indicatie van je mogelijkheden. Nog beter is het om je situatie in kaart te laten brengen door een onafhankelijke hypotheekadviseur tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Zo weet je precies welke woningen er binnen je budget passen.

 

2. Maak een verlanglijst

Maak voor de Open Huizen Dag een lijstje met al je woonwensen, dat helpt je bij het selecteren van de woningen. Een huis hoeft niet aan alle punten te voldoen, maar wél aan de dingen die je echt belangrijk vindt. Neem het lijstje mee en vink af!

3. Stippel je route uit

Bekijk welke woningen er meedoen met de NVM Open Huizen Dag, gebruik het zoekfilter en maak een selectie van de woningen die je wil gaan bekijken. Maak van te voren een route zodat je genoeg tijd hebt om alle huizen van jouw voorkeur te bekijken.

 

 

4. Zet ook je B-keuze(s) op je lijstje

Er is vast een huis waar je nieuwsgierig naar bent, maar waar je jezelf niet direct ziet wonen. Zet ‘m toch op je lijstje, want tijdens een Open Huizen Dag kun je prima voor vijf minuten aanwaaien en zien of dit toch niet jouw droomhuis is (of kan worden).

5. Ga in gesprek met de bewoners

Juist tijdens de Open Huizen Dag kun je gemakkelijk een gesprek aanknopen met de bewoners van het huis. Er is geen makelaar bij, er is geen haast en er zijn geen verplichtingen. Vraag ze dus vooral naar de woning zelf, maar ook naar de buurt. Hoe is de sfeer? De ov-verbinding? Het horeca-aanbod? Wat je ook wil weten, vraag ernaar. Nu kan het!

6. Maak aantekeningen

Had huis nummer één of nummer drie nou die leuke vide? En waar was ook alweer die mooie veranda? Als je meerdere huizen bezoekt, kun je een beetje overspoeld worden met informatie en is het lastig om alles te onthouden. Schrijf dus op wat je van welke woning vindt en maak foto’s van wat je niet wilt vergeten. Tip: vraag wel altijd aan de eigenaren of ze daar geen bezwaar tegen hebben.

7. Ga op tijd verder

Tijdens de Open Huizen Dag kom je een eerste indruk opdoen en de sfeer van de woning proeven. Is die eerste indruk goed, dan kun je met ons een vervolgafspraak maken voor een tweede bezichtiging. Voel je ook niet bezwaard om snel weer weg te gaan als je minder enthousiast bent. Zeg gewoon eerlijk wat je denkt, bedank de verkoper vriendelijk en ga verder met je route. Dit scheelt zowel jou als de verkoper tijd.

8. Verken de omgeving

Nu je er toch bent, kun je direct de buurt en de omgeving even checken. Ga zitten bij dat ene leuke koffietentje, onderzoek of dat park inderdaad een prettig wandelrondje is en test de lokale broodjeszaak. Zo krijg je een goede indruk van de buurt waar jij misschien wel gaat wonen.

9. Topper gevonden? Ga opnieuw.

Ben je echt geïnteresseerd in een huis? Plan dan een een-op-een-bezichtiging in met een van onze makelaars. Zo kun je in alle rust het huis nogmaals bekijken. Nog even enthousiast als tijdens de Open Huizen Dag? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: een bod uitbrengen en duimen. Succes en veel plezier!

Jouw route al uitgestippeld?

Tijdens de Open Huizen Dag heb je de mogelijkheid om meerdere huizen op 1 dag te bezichtigen. Wat wordt jouw route?

! Er kunnen in de tussentijd nog woningen bijkomen of afvallen (wanneer een woning verkocht wordt bijvoorbeeld). Check dus kort van tevoren nog even jouw route.

Advies bij het kopen van jouw droomwoning

Naast de woningen die bij Domicilie in de verkoop staan, zijn er nog talloze andere woningen die je vrijblijvend kunt bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Heb jij nou tijdens de NVM Open Huizen Dag jouw droomwoning gevonden, maar staat deze woning bij een andere makelaar in de verkoop? Dan kunnen wij je als aankoopmakelaar ondersteunen bij de onderhandeling en afhandeling.

  • Grotere kans op het vinden van je droomhuis
  • Een objectieve en kritische blik tijdens bezichtigingen
  • Deskundig en eerlijk advies tijdens het hele aankooptraject
  • Onderhandelen voor de beste prijs en tegen de beste voorwaarden
  • Een zorgeloze afhandeling

Wij wensen alle deelnemers en kijkers een fijne NVM Open Huizen Dag! 

Gratis waardebepaling van je huis

Als je verhuisplannen hebt, is het fijn om te weten voor welke prijs je jouw huidige woning zou kunnen verkopen. Mogelijk heb je overwaarde die je mee kunt nemen bij het kopen van je nieuwe huis. Onze makelaars komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waardebepaling aanvragen