Vanwege de coronamaatregelen bedacht zijn vrouw Anke een leuk alternatief. “Na werktijd hebben we Nick naar de parkeerplaats van restaurant Stam in Ede gelokt. Daar waren onze kinderen en collega’s aanwezig om hem vanuit de auto te feliciteren”, vertelt Anke. “Iedereen kreeg een dinerbox en er werd een video getoond met felicitaties en anekdotes van (oud-)collega’s en kennissen. Zo konden we het veilig en toch samen vieren.”

Stafje

Op 20 december 1995 werd Nick de Boer officieel beëdigd als makelaar/taxateur door de rechtbank in Utrecht. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) reikt het makelaarsstafje uit aan de beëdigde leden wanneer zij hun zilveren jubileum vieren en een onberispelijke staat van dienst hebben.

Carrière

Nick begon zijn makelaarscarrière in 1990 toen hij aan de slag ging bij Kamerbeek, eerst in Nijkerk als assistent van Gerrit Schipper en later in Amersfoort. Uiteindelijk werd hij directeur van twee kantoren in Rotterdam. In 1998 verliet hij Kamerbeek om te gaan bouwen aan een kantoor in Ede. Dat werd Domicilie Makelaars voor wonen en werken. Door de jaren heen groeide Domicilie van een klein winkeltje aan de Detmarlaan, via een pand aan de Molenstraat naar de Notaris Fischerstraat. In 2012 opende Nick een tweede kantoor in Nijkerk.

Succes

Tegenwoordig is Domicilie een goedlopend makelaarskantoor met 22 medewerkers en een breed dienstenpakket: van bestaande bouw en nieuwbouw tot bedrijfshuisvesting, taxaties en hypotheken. Nick vertelt waar dat succes aan te danken is. “Kwaliteit staat voorop en we leggen de lat hoog. Maar het begint allemaal bij goed luisteren en dicht bij de mensen staan. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Ons team zet zich elke dag met hart en ziel in om dat waar te maken. Daar ben ik enorm trots op.”

Verrassing

Zelf zag Nick de verrassing voor zijn jubileum niet aankomen. “De datum stond niet helemaal precies meer in mijn geheugen. Bovendien had ik vanwege corona nergens op gerekend. Erg leuk dat ze dit toch voor mij georganiseerd hebben!”

Hij ziet de verrassing als een mooie kroon op dertig jaar makelen. “Het stafje krijgt zeker een mooi plekje op kantoor!”