Na de oplevering van de eerste 21 woningen van Statuur 1, is in oktober de bouw gestart van de 13 woningen van Statuur 2. Tijdens de bijeenkomst konden de kopers met eigen ogen zien hoe ver de bouw van hun woning gevorderd is. Wethouder Peter de Pater legde samen met een van de kinderen van de kopers een kalkzandsteenblok dat voor de gelegenheid was voorzien van een afbeelding van een Kroon. Alle kopers ontvingen na afloop een handgemaakte glazen HEUTBOUW-KROON, als kroon op het werk..

Gasloos en duurzaam
Statuur 2 is een ontwikkeling van Onis Vastgoed in de nieuwe wijk Simon Stevin op het voormalige kazerneterrein in Ede. Dit exclusieve plan is ontworpen door TVA Architecten en bestaat uit 13 riante, gasloze twee-onder-een-kap, levensloopbestendige- en vrijstaande woningen vlakbij de bosrand. Het project onderscheidt zich door de opvallende architectuur en de keuzevrijheid die kopers kregen bij het ontwerp.

Sluitstuk
Met de bouw van Statuur 2 komt er een eind aan de projectmatige ontwikkeling van Simon Stevin. Op een paar kavels na is de wijk dan volledig bebouwd. Alle woningen zijn met succes verkocht door Domicilie Makelaars en inmiddels is HEUTBOUW begonnen met het opbouwen van de eerste verdieping. Naar verwachting wordt het project in de zomer opgeleverd.