Dé nieuwbouwmakelaar in de regio

Domicilie Makelaars heeft zich ontwikkeld tot dé nieuwbouwmakelaar in de regio Foodvalley. Op deze pagina vind je informatie voor kopers, projectontwikkelaars en een overzicht van onze nieuwbouwprojecten in Ede, Veenendaal, Nijkerk en omgeving. Heb je vragen? Neem gerust contact op!

 

Projectadvies- en begeleiding

Domicilie Makelaars is de nummer 1 nieuwbouwmakelaar in de regio Foodvalley. Door onze marktkennis, persoonlijke aanpak en ons grote netwerk hebben wij al veel mooie nieuwbouwprojecten met succes afgerond in Ede, Veenendaal, Nijkerk en omgeving. Veel grote projectontwikkelaars en bouwbedrijven weten ons al te vinden voor de verkoop of verhuur van hun project. Wij helpen u graag uw marketingmogelijkheden optimaal te benutten om ook van úw project een succes te maken.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je je inschrijven voor een nieuwbouwproject?

Inschrijven voor nieuwbouwprojecten kan meestal online. Vaak verloopt dit via een speciale website voor het project, waarbij je je voorkeur voor een of meerdere bouwnummers kunt doorgeven. In veel gevallen wordt er voorafgaand aan de inschrijfperiode een zogenaamde ‘start verkoop’ georganiseerd. Dit is een bijeenkomst waarop geïnteresseerden meer informatie krijgen over het project en vragen kunnen stellen aan de makelaar.

 

Is de eerste inschrijftermijn al verlopen en zijn er nog woningen beschikbaar? Dan kun je het beste contact opnemen met ons nieuwbouwteam voor het aanvragen van een vrijblijvende optie.

Zit ik ergens aan vast als ik me inschrijf voor nieuwbouw?

Wanneer je je inschrijft voor een nieuwbouwproject, wil je niet meteen ergens aan vastzitten. Dat is begrijpelijk. Gelukkig zit je nergens aan vast als je je inschrijft voor een nieuwbouwproject. Wanneer je na je inschrijving een woning krijgt toegewezen, word je door de makelaar uitgenodigd voor een eerste gesprek. Alle verkoopstukken worden met je doorgenomen en krijgt de gelegenheid om al je vragen te stellen. Na het gesprek krijg je de tijd (meestal een week) om de stukken te bestuderen en een weloverwogen beslissing te nemen. Tot die tijd wordt het bouwnummer voor je onder optie gezet.

 

Houd er wel rekening mee dat aan het inschrijven voor nieuwbouw soms bepaalde voorwaarden zijn verbonden. Zo moet je in sommige gevallen met een verklaring van een financieel adviseur aantonen dat je de woning kan betalen. De financieel adviseurs van Domicilie Hypotheken kunnen zo’n verklaring kosteloos voor je opstellen.

Hoe werkt de toewijzing bij nieuwbouw?

Dit verschilt per project. Na het verstrijken van de inschrijftermijn worden de woningen toegewezen aan de kandidaten. Als je de enige kandidaat bent, kan de woning aan je worden toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten, dan zal de woning worden verloot of worden toegewezen. De randvoorwaarden verschillen per project en worden voor de inschrijving beschreven. Is dit niet duidelijk? Dan kan ons nieuwbouwteam de procedure toelichten.

Hoe maak je meer kans om een woning toegewezen te krijgen?

Een van de beste tips om de kans op toewijzing te vergroten, is om een financiële check te laten uitvoeren. Dit is een verklaring van een financieel adviseur met informatie over je inkomen, vermogen en (eventuele) schulden. De projectontwikkelaar krijgt zo meer zekerheid dat je de woning kunt betalen. De financieel adviseurs van Domicilie Hypotheken kunnen zo’n financiële check kosteloos voor je uitvoeren.

Hoe werkt een hypotheek bij nieuwbouw?

Een hypotheek bij nieuwbouw werkt anders dan een hypotheek van een bestaande woning. Dat komt omdat de woning nog gebouwd moet worden en je dus niet koopt van andere bewoners. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met een bouwdepot.

 

Bij Domicilie Makelaars schuift er altijd een financieel projectadviseur aan bij het eerste nieuwbouwgesprek. Hij of zij kan je alle ins en outs vertellen van het financiële traject van het specifieke project.

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons nieuwbouwteam!

Neem contact op