Vrijblijvend eerste gesprek

Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek brengen wij je financiële situatie in kaart. We berekenen dan of je de hypotheek alleen kunt dragen. Hierbij moeten we rekening houden met de te ontvangen en/of te betalen alimentatie. Vaak zijn er allerlei mogelijkheden om een bestaande spaarhypotheek of aflossingsvrije hypotheek mee te nemen, maar de afspraken daarover moet je goed vastleggen in het echtscheidingsconvenant. In het convenant staan ook afspraken over de verdeling van ander vermogen en de verdeling van opgebouwde pensioenen. Voor de kinderen wordt er een ouderschapsplan opgemaakt. Alle afspraken hebben invloed op jouw financiële situatie. Wij bekijken daarom graag het convenant voordat deze definitief wordt getekend.

Huis verkopen

Jullie kunnen er ook voor kiezen om de huidige woning te verkopen. Wanneer er na verkoop nog winst over is of een schuld resteert dan deel je dit samen met je ex-partner. Ben je benieuwd naar de mogelijke verkoopopbrengst? Schakel dan één van de makelaars in van Domicilie Makelaars. Je kunt rekenen op een betrouwbare makelaar die zich maximaal inzet en persoonlijk betrokken is bij de verkoop van jouw huis.

Een mediator

Wij raden je aan om een mediator in te schakelen. Een mediator zorgt voor overzicht en begeleidt je tijdens het gehele traject. Wij werken samen met Anneruth Duiker van in2mediation in Ede. Vanaf 2007 is Anneruth werkzaam als scheidingsbemiddelaar. Zij bezit alle capaciteit om je op een respectvolle manier door het scheidingsproces te leiden.