Wekerom

Wekerom is een dorp gelegen in de Gelderse Vallei en dichtbij de Veluwe. Het Wekeromse Zand is een erg populair gebied waar je loslopende moeflons kunt spotten. Dit gebied is ruim 500 hectare groot en bestaat uit bossen, heide, bouwlanden en een stuifzandgebied. Vanwege de prachtige natuur en omgeving zijn er in de zomer veel toeristen te vinden. Vanuit Wekerom zijn de plaatsen Apeldoorn, Arnhem, Ede, Barneveld en Amersfoort goed te bereiken.

 

 

 

 

 

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

29%

Eenpersoons

27%

Zonder kinderen

44%

Met kinderen

905

huishoudens

2885

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Wekerom

Wekerom is rond het jaar 814 ontstaan op de flanken van de hogere stuwwalgronden. Het Wekeromse Zand werd al in de IJzertijd bewoond. Wist je dat er over het Wekeromse Zand vele sagen en legenden bestaan? Vroeger sprak men niet over Wekerom, maar over Wicherumloo (814), Wekenem (1333-1335) en Wekerum (1519).

Kenmerken van Wekerom

Wat te doen in de buurt

  • Kijk in de verte vanaf de uitkijktoren Wekerom
  • Geniet van de natuur bij het Wekeromse Zand
  • Ga terug in de tijd bij de IJzertijdboerderij

Ook wonen in Wekerom?

Als makelaar werkzaam in Wekerom en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Wekerom. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Wekerom? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.