Veldhuizen

Veldhuizen is een wijk in het noordwesten van Ede. In deze grote wijk vind je veel verschillende voorzieningen, waaronder een sportcentrum en -park, een boerderij, het Proosdij park, Veldhuizerbos, winkelcentrum Bellestein en een zwembad. Wist je dat de straatnamen vernoemd zijn naar Nederlandse kastelen en adellijke huizen?

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

38%

Eenpersoons

28%

Zonder kinderen

34%

Met kinderen

6435

huishoudens

14400

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Veldhuizen

De wijk Veldhuizen is er al rond de Middeleeuwen. Destijds waren er vier buurtmeesters, twee uit dit buurtschap en twee uit het dorp Ede. Zo’n buurtboek wat bewaard is gebleven, komt onder andere uit 1596. De wijk bestaat uit Veldhuizen A en B. Veldhuizen A is in de jaren zestig en zeventig gebouwd. In dit gedeelte vind veel hoogbouw. In 2008 zijn hiervan zes flats gesloopt waar koopwoningen voor in de plaats zijn gekomen. Veldhuizen B is gebouwd in de jaren zeventig en tachtig. De wijk bestaat uit de volgende buurten: De Burgen, De Horsten, De Hoven, De Steinen, De Velden en Beken en De Dalen. De grote wijk biedt veel voorzieningen en faciliteiten, waaronder een publieksboerderij, zwembad de Peppel, sportscholen, de Edese IJsvereniging, scholen, Proosdijpark en diverse winkels en supermarkten.

Ook wonen in Veldhuizen?

Als makelaar werkzaam in Ede en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Veldhuizen. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Ede? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.