Rietkampen

De wijk Rietkampen is gelegen in de plaats Ede. Ten noorden van de wijk vind je ziekenhuis Gelderse Vallei en ten zuiden ligt de snelweg de A12. In de wijk vind je verder winkelcentrum Stadspoort, waar je terecht kunt voor al je boodschappen. Als je je door de wijk bevindt, zie je straatnamen vernoemd naar internationale staatslieden. De wijk is verdeeld in drie buurten: De Dreven, De Parken, De Singles en De States. Een filmpje pakken, doe je bij Pathé, die ten zuiden van de wijk is gevestigd. In de wijk is verder nog een sporthal en klein binnenzwembad te vinden.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

25%

Eenpersoons

33%

Zonder kinderen

42%

Met kinderen

3155

huishoudens

7905

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Rietkampen

De wijk Rietkampen is een erg jonge wijk. Rond het begin van de jaren negentig is gestart met de realisatie van nieuwe woningen. Het plan was om zo’n ruim 4000 woningen te bouwen. De naam Rietkampen is afkomstig van het voormalige agrarische gebied dat hier lag. Om de wijk te kunnen realiseren zijn zelfs enkele boerderijen die hier gevestigd waren, gesloopt. In 1988 is gestart met het bouwen van een geluidswal, aangezien ten zuiden van de wijk de A12 is gelegen.

Ook wonen in Rietkampen?

Als makelaar werkzaam in Ede en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Rietkampen. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Ede? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.