Putten

Putten is een plaats in de provincie Gelderland en is gelegen tussen de Veluwe en de Gelderse Vallei. In de omgeving vind je veelal heide, bossen, meren en polders, een zeer variërend landschap. Naast prachtige landgoederen en kastelen zijn ook de klompenpaden erg populair. Wandelen op klompen langs oude paden, landwegen en kastelen, een unieke ervaring.

 

 

 

 

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

29%

Eenpersoons

33%

Zonder kinderen

38%

Met kinderen

10.078

huishoudens

24.904

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Putten

De naam Putten is terug te lezen op een akte van de Friese edelman Foclkerus uit 855. Tot 1416 was Putten een verzameling van buurtschappen (destijds Nijkerk en Voorthuizen) wat samen een kerkdorp vormden. Na 1416 zijn deze twee plaatsen zelfstandig geworden. Vrijwel alle boerderijen waren in het goederenbezit van één van de drie kloosters, Elten, Werden en de Abdinckhof te Paderborn.

Kenmerken van Putten

Wat te doen in de buurt

  • Wandel of fiets in de prachtige natuur
  • Bezoek een van de vele landgoederen
  • Bewonder het laatste, gerestaureerde stoomgemaal van Nederland
  • Ontdek bij de museumboerderij Mariahoeve hoe boeren vroeger leefden

Ook wonen in Putten?

Als makelaar werkzaam in Putten en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Putten. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Putten? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.