Nijkerkerveen-Holkerveen

Nijkerkerveen en Holkerveen zijn twee dorpen, gelegen in de gemeente Nijkerk. Nijkerkerveen is gelegen tussen het centrum van Nijkerk, Hoevelaken en Amersfoort. Rijd je op de weg richting Amersfoort, dan kom je door Holkerveen, wat ten westen van Nijkerk gelegen is. Nijkerkerveen heeft een groot buitengebied en wordt door het volk ook wel genoemd als ’t Veen.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

24%

Eenpersoons

30%

Zonder kinderen

46%

Met kinderen

1615

huishoudens

4220

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Nijkerkerveen & Holkerveen

Nijkerkerveen is rond 1900 ontstaan door de start van veeteelt en landbouw in dit gebied. Daarvoor bestond het dorpje al wel, en werd toen het Veen genoemd. Holkerveen dankt zijn naam aan de buurt Holk en wegens de ligging in het veen. Rond de negentiende eeuw is Holkerveen ontstaan. De eerste bewoners vestigden zich aan de Laak (riviertje).

Ook wonen in Nijkerkerveen & Holkerveen?

Als makelaar werkzaam in Nijkerk en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Nijkerkerveen en Holkerveen. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Nijkerk en omgeving? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.