Leusden

Op ongeveer drie kilometer ten zuidoosten van Amersfoort, in de provincie Utrecht, ligt Leusden. In totaal wonen er in deze gemeente 31.514 inwoners. Woon je in Leusden? Dan word je een Leusdenaar genoemd.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

32%

Eenpersoons

33%

Zonder kinderen

34%

Met kinderen

13.749

huishoudens

31.467

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Leusden

Leusden, gelegen in Utrecht, heeft een rijke geschiedenis. Archeologische vondsten tonen bewoning vanaf de bronstijd en Romeinse tijd. In de zesde eeuw ontstond het huidige dorp Oud-Leusden. Tabaksteelt floreerde in de zeventiende eeuw. De Dorpskerk in Leusden-Zuid is nog altijd in gebruik. Vanaf de negentiende eeuw ontstonden woonkernen. Na de Tweede Wereldoorlog fuseerde Leusden met Stoutenburg. In 1977 vierde Leusden haar 1200-jarig bestaan en in 2017 werd het beste wandelgemeente van Nederland.

 

Kenmerken van Leusden

  • 6 wijken , waaronder Stoutenburg, ’t Ruige Veld, Achterveld, Leusden-Centrum West, Leusden-Centrum Oost en Leusden-Zuid
  • 12 basisscholen en 1 middelbare school

Wat te doen in de buurt

Ook wonen in Leusden?

Als makelaar werkzaam in Leusden en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Leusden. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Leusden? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.