Kernhem

De jongste wijk van Ede, dat is Kernhem. Een jonge, woonvriendelijke wijk aan de rand van Ede. In 1999 is gestart met de realisatie van de eerste woningen, wat nog steeds doorgaat. Binnen 10 minuten op de fiets ben je in het centrum van Ede. De wijk bestaat uit de volgende buurten: De Bergen, De Bossen, De Venen en Zanden. In de wijk kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, er zijn diverse scholen, enkele eet-en drinkgelegenheden en kinderen kunnen spelen in een van de speeltuintjes.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

17%

Eenpersoons

25%

Zonder kinderen

58%

Met kinderen

2255

huishoudens

6675

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Kernhem

De naam van de wijk is afkomstig van landgoed Kernhem, wat te vinden is aan de noordkant van Ede. In 1410 is een huis, genaamd Kernhem, gebouwd in opdracht van hertog Reinald IV in de buurt Veldhuizen, wat terug te vinden is in oude documenten. Rond 1803 werd dit huis afgebroken en vervangen door een nieuw huis. Het huis heeft echter weinig bewoners gehad. Wel heeft er tussen 1812 en 1832 een kostschool gezeten. In 1970 is het huis geschonken aan de gemeente, die nog steeds de eigenaar van het huis is. Tussen 1975 en 1977 vond er een restauratie van het huis plaats. De ruimte wordt hedendaags gebruikt als kantoor, trouwlocatie en expositieruimte. In het voormalige koetshuis is tegenwoordig een restaurant gevestigd.

 

 

 

 

Ook wonen in Kernhem?

Als makelaar in Ede geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in de wijk Kernhem. Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.