Hoevelaken

Hoevelaken is een plaats in Gelderland en valt onder de gemeente Nijkerk. Velen kennen Hoevelaken van ‘Knooppunt Hoevelaken’, waar de snelwegen A1 en de A28 kruisen met elkaar. Echter is er nog zoveel meer in Hoevelaken en de omgeving te bekennen, zoals de prachtige natuur. De naam Hoevelaken komt van het grenswater ‘de Laak’ en een naastliggende ‘hove’ (hof of hoeve).

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

28%

Eenpersoons

32%

Zonder kinderen

40%

Met kinderen

4025

huishoudens

9820

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Hoevelaken

Vroeger was er voornamelijk bewoning aan de Dorpsstraat, aangezien dit de doorgaande weg van Apeldoorn naar Amersfoort was. In 1800 is deze weg in opdracht van Napoleon verhard. In 1937 is het kruispunt Hoevelaken aangelegd, wat de eerste aanzet voor de huidige rijksweg A1 is geworden. Later in de jaren ’60 is er gestart met de bouw van de bloemenbuurt, wat de start was van een flinke uitbreiding. Een leuk weetje: vanaf 1132 is de naam Hoevelaken terug te vinden in documenten, echter niet op de huidige schrijfwijze, maar als Hovelaken en Hoflake.

 

 

Kenmerken van Hoevelaken

Wat te doen in de buurt

  • Wandel in het Hoevelakense Bos
  • Bezoek Landgoed Hoevelaken
  • Ga een dagje shoppen in Amersfoort
  • Bewonder kunst in het Piet Mondriaanhuis

Ook wonen in Hoevelaken?

Als makelaar werkzaam in Hoevelaken en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Hoevelaken. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Hoevelaken? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.