Ede-Zuid

Het gedeelte te zuiden van de spoorlijn Arnhem- Utrecht, noemt men Ede-Zuid. De wijk bestaat uit de volgende buurten: Hoogbouw-Zuid, Reehorst en Uitvindersbuurt. Hoewel Maandereng en Rietkampen ook ten zuiden van deze spoorlijn liggen, valt dit niet onder Ede-Zuid. Wanneer je je door de wijk bevindt, merk je zowel oudere buurten als nieuwbouwbuurten op, zoals het ENKA-terrein. In de wijk kun je voor je dagelijkse boodschappen terecht bij winkelcentrum Hoog Maanen, te vinden vlakbij het station. Aan scholen geen gebrek in deze wijk en kleine kinderen kunnen helemaal los gaan bij Monkey Town.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

39%

Eenpersoons

24%

Zonder kinderen

37%

Met kinderen

5680

huishoudens

12855

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis over Ede-Zuid

De woningen in de Uitvindersbuurt zijn afkomstig uit de jaren vijftig en zestig en zijn in 2014 bijna volledig vernieuwd. In de Hoogbouw-Zuid vind je, zoals de naam het al bijna verklapt, vooral hoge flats. Deze zijn in de jaren zeventig gebouwd.

Ook wonen in Ede-Zuid?

Als makelaar werkzaam in Ede en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Ede-Zuid. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Ede? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.