Ede-West

Ten westen van de spoorlijn Ede – Barneveld, ten noorden van de spoorlijn Utrecht – Arnhem en ten oosten van Veldhuizen, daar vind je de wijk Ede-West. Voor de bouw van de wijk Veldhuizen was Ede-West de meest westelijk gelegen wijk ten opzichte van het centrum van Ede. Sinds de jaren zeventig is dit namelijk de wijk Veldhuizen. De wijk Ede-West bestaat uit vijf buurten: Beatrixpark, Bloemenbuurt, Indische Buurt, Vogelbuurt en de Zeeheldenbuurt. Voor al je dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te reizen. In de wijk vind je namelijk winkelcentrum Rozenplein, diverse supermarkten en eetgelegenheden. Kinderen kunnen spelen in een van de vele speeltuintjes.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

42%

Eenpersoons

30%

Zonder kinderen

29%

Met kinderen

7320

huishoudens

15500

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Ede-West

Deze wijk in Ede is is al erg lang bewoond. In de jaren twintig zijn de eerste woningen in de Bloemenbuurt gebouwd voor arbeiders en winkelcentrum Rozenplein is in 1955 gebouwd. De afgelopen jaren zijn al deze oude woning gesloopt en zijn er nieuwe woningen voor in de plaats gekomen. De buurt Beatrixpark is zelfs nog ouder. De kerk die je in deze wijk vindt is in 1940 gebouwd.

Ook wonen in Ede-West?

Als makelaar werkzaam in Ede en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Ede-West. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Ede? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.