De Berg Zuid

De Berg Zuid is een wijk gelegen in Amersfoort tussen de Utrechtseweg, de Kersenbaan, de Leusderweg en de N221 (Rondweg-Zuid). Samen met de wijk De Berg Noord vormen deze twee wijken het Bergkwartier. In de wijk vind je veelal jaren 30 woningen en is er veel groen te zien. Sinds de 19e eeuw is er pas echt gestart met de bebouwing van de wijk. De wijk ziet weinig rechte wegen, maar vooral bochtige wegen. Dit komt omdat inspiratie destijds gehaald is bij Engelse landschapsarchitecten, die hier veel gebruik van maakten. De meeste woningen zijn voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

43%

Eenpersoons

25%

Zonder kinderen

33%

Met kinderen

2965

huishoudens

6195

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van De Berg Zuid

De naam ‘Bergh’ is terug te vinden in een rechterlijke uitspraak over een stuk landbouwgrond uit 1394. De Appelweg, die zeer belangrijk was als route van groente en fruit uit de Betuwe richting de stad, is terug te vinden in documenten uit 1695. Hedendaagse bijzondere gebouwen in de wijk zijn Zon en Schild (geestelijke gezondheidszorg), het voormalige ziekenhuis de Lichtenberg (hedendaags een verpleeghuis) en O.L.V. ter Eem (voormalig zusterklooster), die allemaal in de jaren 30 ontworpen zijn.

Ook wonen in De Berg Zuid?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in het De Berg Zuid. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.