Bennekom

Bennekom is een dorp in de gemeente Ede, gelegen tussen de Veluwe en de Gelderse Vallei. In Bennekom zijn vier buurten, waarbij je in het noorden slechts 500-700 meter van de bebouwde kom van Ede af bent. In het zuidoosten ben je binnen honderd meter in de bebouwde kom van Wageningen. Vanuit Bennekom kun je de omliggende dorpen en steden dus erg gemakkelijk en snel bereiken.

 

 

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

35%

Eenpersoons

35%

Zonder kinderen

30%

Met kinderen

6.850

huishoudens

15.380

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Bennekom

De geschiedenis van Bennekom gaat tot een ver verleden terug. In 2006 zijn nog oude resten van een oude boerderij uit de IJzertijd gevonden (800 tot 500 v. Chr.). Van de Oude kerk in het centrum zijn oude turfresten gevonden, waardoor men ervan uit gaat dat de kerk al in de twaalfde eeuw gebouwd is. Bennekom is een zelfstandige gemeente geworden op 1812. Zes jaar later is deze beslissing weer teruggedraaid.

Kenmerken van Bennekom

Wat te doen in de buurt

  • Bewonder het kasteel Hoekelum
  • Bezoek het Kijk & Luistermuseum
  • Geniet van de natuur op de Ginkelse Heide
  • Ontdek alles wat onder de grond leeft bij ISRIC- World Soil Information

Ook wonen in Bennekom?

Als makelaar werkzaam in Bennekom en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Bennekom. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Bennekom? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.