Barneveld

Barneveld is gelegen in het midden van Nederland en betreft een zelfstandige gemeente. Inwoners van deze gemeente worden Barnevelders genoemd. Barneveld ligt voor het grootste deel gelegen in het midden van de Gelderse Vallei. Verder staat deze plaats bekend om de vele varkens- en pluimveehouderijen. Dit komt omdat het landschap voornamelijk bestaat uit grasland. De meeste kippen van Nederland wonen in Ede. Maar wist je dat Barneveld op nummer twee staat als plaats met de meeste kippen?

 

 

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

28%

Eenpersoons

30%

Zonder kinderen

42%

Met kinderen

23.288

huishoudens

61.655

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Barneveld

Barneveld is bekend als plaats sinds 1333. Echter denkt men dat Barneveld al wel eerder bestond, omdat er in een tekst uit 1174 wordt gesproken over een Wolfram van Barneveld. De naam Barnveld werd echter niet altijd gebruikt zoals die nu is. In oude documenten zijn de namen Bernevelde (1307), Berneuelt (1379), Bernevelde (1381-1383), Bernefelt (1494), Barreveld (1599) te vinden en pas sinds 1840 spreekt men over Barneveld.

Kenmerken van Barneveld

Wat te doen in de buurt

  • Ga terug in de tijd bij het Oude Ambachten & Speelgoed museum
  • Leer van alles bij het Nederlands Pluimveemuseum
  • Bewonder de Oude Kerk in het centrum
  • Strek je wandelschoenen aan en volg het Paradijspad

Ook wonen in Barneveld?

Als makelaar werkzaam in Barneveld en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Barneveld. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Barneveld? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.