Arkemheen, Achterhoek & De Veenhuis

Arkemheen, Achterhoek en De Veenhuis zijn wijken/buurten in de gemeente Nijkerk. Achterhoek en de Veenhuis zijn gelegen ten westen van Nijkerk. Als je vanaf Nijkerk richting het Noordwesten rijdt, kom je in Arkemheen. Alle drie zijn buitengebieden waar je kunt genieten van de rust en de prachtige natuur. Toch ben je binnen 15 minuten met de auto in het centrum van Nijkerk of Bunschoten. Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je je hart ophalen in Arkemheen, waar gedurende het jaar veel verschillende soorten vogels te spotten zijn.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

29%

Eenpersoons

26%

Zonder kinderen

44%

Met kinderen

215

huishoudens

545

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Arkemheen, Achterhoek & De Veenhuis

Arkemheen

De oudste polders van Nederland, die vind je hier. De polders uit de veertiende eeuw hebben nog de oorspronkelijke verkavelingsstructuur omdat er nog nooit sprake is geweest van een ruilverkaveling. In 1356 gaf hertog Reinoud III van Gelre toestemming aan de Zuiderzee om dit land te polderen. Het totale oppervlakte van dit gebied bedraagt maar liefst 1429 hectare en is officieel een Natura-2000 gebied. Dit houdt in dat het geclassificeerd is als een meren en moerassen gebied waarbij het beheer uitgevoerd wordt door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en particulieren.

Achterhoek

De Achterhoek had vroeger, rond 1608, een andere naam, namelijk ‘in den Achterhoek’. In 1643 sprak men over ’tot Niekerck in den Achterhoick’ en in 1752 over ‘in den Agterhoek’. Pas rond 1839 werd de schrijfwijze zoals die nu is gebruikt. Deze benamingen werden gebruikt omdat het gebied achter Nijkerk ligt.

De Veenhuis

Deze buurt ligt aan de Bunschoterweg, en wordt sinds 1840 samengevoegd voor de Volkstelling met Achterhoek. In De Veenhuis vind je een oude boerderij uit 1852, genaamd De Venehues.

Meer informatie over Arkemheen, Achterhoek & Veenhuis

Ook wonen in Arkemheen, Achterhoek en De Veenhuis?

Als makelaar werkzaam in Nijkerk en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in het Arkemheen, Achterhoek en De Veenhuis. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Nijkerk en omgeving? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.