Zonnehof

De Zonnehof is een wijk gelegen naast het centrum van Amersfoort. De naam stamt af van een villa aan de Arnhemseweg, waar nu de aansluiting is van plein Zonnehof. Aan de rand van de wijk ligt de Amersfoortse Berg. De wijk heeft veel voorzieningen, waaronder een grote bibliotheek, een museum, restaurantjes en op een paar minuten loopafstand, net buiten de wijk, vind je een bioscoop.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

63%

Eenpersoons

22%

Zonder kinderen

15%

Met kinderen

1210

huishoudens

1810

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Zonnehof

De Zonnehof bestond rond 1570 slechts uit enkele boerderijen en molens, wat te zien is in een landkaart van Jacob van Deventer. De Utrechtseweg is aangelegd in 1653 en in de negentiende eeuw is deze uitvalsweg, samen met de Arnhemseweg en de Snouckaertlaan, nog steeds bepalend geweest voor de structuur van het gebied. De spoorlijn tussen Utrecht en Amersfoort is in 1863 aangelegd, waarna diverse bedrijven zich vestigden in de directe omgeving van het nieuwe station. Onder andere De Phoenix bierbrouwerij en de zeepfabriek De Duif. De bierbrouwerij was gevestigd aan de Stationsweg, die later hernoemd is naar de Brouwerstraat. De Brouwerstunnel is ook naar deze bierbrouwerij vernoemd. De naam Zonnehof is herleid naar een villa. Deze villa is tussen 1898 en 1900 gebouwd voor Leonard Cornelis Beijnen. Vanwege de bouw van het plein tussen de Bergstraat, Utrechtseweg en de Arnhemseweg is deze villa in 1969 weer gesloopt. De expositieruimte De Zonnehof, te vinden in deze wijk, is afkomstig uit 1959.

Ook wonen in Zonnehof?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Zonnehof. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.