Zielhorst

Zielhorst is een wijk gelegen in de gemeente Amersfoort. Rondom de wijk vind je de wijken Kattenbroek, Schothorst en Vathorst. Omdat de wijk vooral bestaat uit duurdere huurwoningen en goedkope koopwoningen vind je hier vooral een jongere bevolking. De wijk hoorde tot 1974 tot de gemeente Hoogland, die destijds aan de gemeente Amersfoort is toegevoegd. De wijk heeft een erg groen uiterlijk, mede door park Schothorst aan de rand van de wijk en de vijver tussen Zielhorst en Kattenbroek. De namen zijn vernoemd naar buitenlandse architecten, filosofen, muziekinstrumenten en vlinders. De wijk bestaat uit de volgende buurten: Architectenbuurt-Oost, Architectenbuurt-West, Erasmusstraat, Muziekbuurt-Noord, Muziekbuurt-Zuid, Vlinderbuurt en Sportpark Zielhorst.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

30%

Eenpersoons

31%

Zonder kinderen

39%

Met kinderen

3380

huishoudens

7830

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Zielhorst

Het gebied van de wijk Zielhorst is al zeer ver terug in de geschiedenis, bewoond door mensen. Uit de middensteentijd (9000-4500 V. Chr.) zijn gebruiksvoorwerpen gevonden zoals mesjes en boortjes en uit de ijzertijd (vanaf 700 V. Chr.) zijn resten van begraafplaatsen en huizen gevonden. Waar hedendaags sporthal Zielhorst te vinden is, zijn resten gevonden van aardewerken uit de middeleeuwse tijd. Het merendeel van de woningen is tussen 1987 en 1991 gebouwd.

Ook wonen in Zielhorst?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Zielhorst. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.