D

Vermeerkwartier

Een van de vele woonwijken in de stad Amersfoort, is het Vermeerkwartier, gelegen in de provincie Utrecht. De wijk ligt aan het park Randenbroek en vormt samen met het Leusderkwartier de hoofwijk Vermeer- en Leusderkwartier. In het park kun je een bezoek brengen aan Huize Randenbroek, de natuurspeeltuin of ga sporten bij sportpark Dorrestein. En is het koud genoeg? Pak dan de schaatsen van zolder en ga een rondje schaatsen in het park bij de Amersfoortse IJsvereniging.

 

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

46%

Eenpersoons

24%

Zonder kinderen

30%

Met kinderen

3065

huishoudens

6330

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van het Vermeerkwartier

Vroeger lag er op de huidige plek van de wijk, een hoeve, genaamd Hoeve Dorrestein. Deze naam werd al sinds 1569 gebruikt. In 1960 heeft de wijk ook deze naam gekregen, wat uiteindelijk in 2003 weer is teruggedraaid naar de huidige naam. De huidige naam stamt af van één van de hoofdwegen door deze wijk: de Vermeerstraat.

Ook wonen in het Vermeerkwartier?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in het Vermeerkwartier. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.