Stadskern

De Stadskern is een wijk gelegen in het centrum van Amersfoort, ook wel genoemd als de oude binnenstad. In deze wijk vind je allerlei bebouwingen uit de middeleeuwen tot aan de 21e eeuw. In de binnenstad is er van alles te doen, voor jong en oud. Naast mooie authentieke straatjes vind je veel restaurantjes, (bijzondere) winkels en plekken waar je je creativiteit kwijt kan. Het bekende Mondriaanhuis en de Koppelpoort zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Of beklim de Onze Lieve Vrouwentoren, het middelpunt van Nederland.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

62%

Eenpersoons

26%

Zonder kinderen

12%

Met kinderen

3475

huishoudens

5625

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van de Stadskern

De Stadskern kreeg rond 1300 een stenen stadsmuur om de gracht te versterken als verdedigende werking. Rond 1380 is er gestart met een tweede stadsmuur. Rond de vijftiende eeuw is er gestart met de eerste huizen. De twee waterpoorten, de Koppelpoort en de Monnikendam zijn ook rond die tijd gebouwd. Pas vanaf ongeveer 1900 is er echt gestart met uitbreiding buiten de Stadskern.

Ook wonen in de Stadskern?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in de Stadskern. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.