Soesterkwartier

Het Soesterkwartier is een wijk gelegen in Amersfoort. De straatnamen zijn vernoemd naar rivieren, provincies, kunstschilders en diverse planten, bloemen en bomen. De wijk ligt vlakbij het centrum, binnen enkele minuten ben je er. De speeltuin in het Soesterkwartier zorgt al sinds 1925 voor een speelplek voor kinderen. De wijk heeft vele voorzieningen, zoals supermarkten, scholen en kerken. De wijk bestaat uit de volgende tien buurten: Rivierenbuurt-West, Bomenbuurt, Rivierenbuurt-Oost, Bloemenbuurt-West, Puntenburg, Bloemenbuurt-Oost, Gerrit van Stellingwerfstraat en omgeving, Wagenwerkplaats, Piet Mondriaanlaan en omgeving en Spooremplacement.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

43%

Eenpersoons

27%

Zonder kinderen

30%

Met kinderen

6040

huishoudens

12190

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van het Soesterkwartier

De wijk heeft zijn naam te danken aan een zandweg die hier sinds Middeleeuwen lag, richting Soest. Na de komst van het spoor en station zijn bedrijven zich hier gaan vestigen. Om de spoorarbeiders onderdak te bieden, zijn er woningen gebouwd. Deze arbeiders waren voornamelijk werkzaam bij het grote spoorwegenplacement, de overslag en de wagenwerkplaats. In de wijk vind je Wijkmuseum Soesterkwartier, wat een leuk uitje is.

Ook wonen in het Soesterkwartier?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in het Soesterkwartier. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.