Schuilenburg

De wijk Schuilenburg ligt ten oosten van het centrum van Amersfoort. De wijk, die gebouwd is in de jaren zeventig, is geen hele grote wijk.  De wijk heeft echter wel diverse voorzieningen, zoals supermarkten, speeltuintjes voor kinderen en winkeltjes. Door de ligging van de wijk ben je binnen enkele minuten op de snelweg de A28 en binnen tien minuten in het centrum van Amersfoort.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

43%

Eenpersoons

27%

Zonder kinderen

31%

Met kinderen

2040

huishoudens

4505

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Schuilenburg

De wijk is vernoemd naar een voormalige herberg en boerderij ‘De Schuijlenberg’, die te vinden is in documenten uit de achttiende eeuw. Deze boerderij was gelegen aan de Hogeweg 195. Omdat het gebied vroeger erg moerassig was, is er pas rond 1920 gestart met bebouwing, tussen de Liniedijk en de Schammesteeg. In de jaren dertig is dit stuk grondgebied nog een paar keer overstroomd. Pas na het aanleggen van de Afsluitdijk (1932) en het Valleikanaal (1937) was uitbreiding van dit gedeelte van de stad mogelijk. Pas na de Tweede Wereldoorlog is er echt gestart met de bouw van woningen in deze wijk, na goedkeuring van Plan Schuilenburg door de burgermeester. Eind 1970 is de bouw van dit plan voltooid. In het noorden van de wijk vind je vooral portiek- en galerijflats, waar je in het zuiden juist meer woningen ziet. De straatnamen zijn te herleiden naar beroemde opera’s en – componisten.

Ook wonen in Schuilenburg?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Schuilenburg. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.