Schothorst-Zuid

Schothorst-Zuid is een wijk in de gemeente Amersfoort, gelegen tussen de wijk Liendert, Landgoed Schothorst en De Koppel. De wijk heeft diverse faciliteiten, waaronder scholen, het Station Amersfoort Schothorst en een park waar je ook kunt sporten. De naam van de wijk is vernoemd naar boerderij Schothorst. In de wijk zie je twee hoge gebouwen, de Vuurtoren en de Waaier, met maar liefst 14 tot 16 etages. De straatnamen zijn vernoemd naar personages uit de middeleeuwse literatuur, kunst en toneel. De wijk is opgedeeld in drie buurten, Koperhorst, De Plaatsen en de Vuurtoren.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

44%

Eenpersoons

28%

Zonder kinderen

27%

Met kinderen

2135

huishoudens

4524

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Schothorst-Zuid

Vroeger was het grondgebied van deze wijk eigendom van de voormalige gemeente Hoogland. In de jaren zeventig en tachtig zijn de woningen van deze wijk gebouwd.

Ook wonen in Schothorst-Zuid?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Schothorst-Zuid. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.