D

Schothorst-Noord

Schothorst-Noord is een wijk in de gemeente Amersfoort, gelegen tussen de wijk Liendert, Landgoed Schothorst en De Koppel. De wijk heeft diverse faciliteiten, waaronder scholen, het Station Amersfoort Schothorst en een park waar je ook kunt sporten. De naam van de wijk is vernoemd naar boerderij Schothorst. In de wijk vind je veelal laagbouw en tussenwoningen. De straatnamen zijn vernoemd naar jazzmuzikanten, boerderijen en buitenplaatsen. De wijk bestaat uit de volgende buurten: Park Schothorst, Het Gein, Camera Obscurastraat en omgeving, Queekhoven en omgeving en Elly Takmastraat en omgeving.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

37%

Eenpersoons

32%

Zonder kinderen

31%

Met kinderen

3345

huishoudens

7080

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Schothorst-Noord

Vroeger was het grondgebied van deze wijk eigendom van de voormalige gemeente Hoogland. In de jaren zeventig en tachtig zijn de woningen van deze wijk gebouwd.

Ook wonen in Schothorst-Noord?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden inSchothorst-Noord. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.