Rustenburg

Rustenburg is een wijk gelegen in Amersfoort, ten oosten van de stad. De wijk ligt tussen de wijk de Liendert, de spoorlijn Apeldoorn- Amersfoort, de rijksweg A28 in het oosten en Wienken-Vinkenhof waar je veelal bedrijven zult vinden. Het is een groene en rustige wijk gebouwd in de jaren zeventig. De enige flat in de wijk, is de Molendijkflat. De straatnamen zijn vernoemd naar mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zaten en/of gedood zijn. Kinderen kunnen spelen in een van de speeltuintjes en sporten kan in sporthal Rustenburg. Vanwege de ligging ben je binnen enkele minuten op de snelweg de A28 en de A1.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

28%

Eenpersoons

36%

Zonder kinderen

36%

Met kinderen

1345

huishoudens

3210

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Rustenburg

De wijk Rustenburg dankt zijn naam aan boerderij Rustenburg. In bronnen uit 1872 is de naam van deze boerderij terug te vinden. De boerderij ligt trouwens hedendaags in de wijk Liendert. Het grondgebied was vroeger erg nat en moerassig, wat wonen op deze plek lastig maakte. Slechts enkele boerderijen stonden hier. Door de aanleg van de Afsluitdijk en het Valleikanaal werd het mogelijk om dit stuk grond te gaan gebruiken om woningen op te bouwen. Door de aanleg van de wijk Liendert (in 195) werd het grondgebied van Rustenburg in tweeën gesplitst. In Rustenburg zijn de eerste woningen gebouwd in de tweede helft van de jaren zeventig. In 1975 is met de bouw van woningen gestart waarbij de focus lag op een ruime opzet en veel groen.

Ook wonen in Rustenburg?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Rustenburg. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.