Randenbroek

Deze wijk, gelegen in Amersfoort, ligt ten zuiden van het centrum. De wijk is vernoemd naar het van oorsprong middeleeuwse huis Randenbroek wat gelegen was op een van de zandhoogten aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, in een moerassig gebied. In de wijk kun je voor je dagelijkse boodschappen terecht bij de winkels aan het Euterpeplein. Hier vind je diverse supermarkten en eetgelegenheden. Liever uiteten? Dan kan bij een van de restaurantjes in de wijk. Voor je dagelijkse wandeling in de natuur hoef je niet ver te reizen. Aan de westzijde van de wijk ligt park Randenbroek, waar je kunt sporten, spelen in de natuurspeeltuin of in de winter een rondje kunt schaatsen bij de ijsbaan.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

49%

Eenpersoons

23%

Zonder kinderen

28%

Met kinderen

3710

huishoudens

7375

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Randenbroek

In documenten uit 1249 spreekt men over Everard van Randenbroek. In het middeleeuwse huis Randenbroek woonden tussen 1605 en 1660 de familie Van Campen, waaronder de beroemde architect en schilder Jacob van Campen. In 1646 is besloten om de weg naar de ingang van de poort door te trekken naar de Heiligenberg. Zo is dan ook de huidige Heiligenbergerweg ontstaan. Sinds 1961 staat het huis met het koetshuis, de oranjerie, de duiventil en het park op de rijksmonumentenlijst. Sinds de jaren 50 zijn er veel nieuwe woningen in deze wijk gebouwd. De straten zijn vernoemd naar componisten, zoals Verdi, Bach en Mozart.

Ook wonen in Randenbroek?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Randenbroek. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.