Nieuwland

Nieuwland is een wijk gelegen in de gemeente Amersfoort, en ligt hier ten noorden van. Vroeger was dit gedeelte onderdeel van de voormalige gemeente Hoogland. In 1995 is de wijk pas gebouwd, waarbij de focus lag op hoogwaardigheid en milieuvriendelijkheid. In 2001 is het plan afgerond met de oplevering van in totaal 4500 woningen. In de wijk zie je veel sloten en vijvers, daarom zijn ook straten vernoemd naar vissen, waterplanten, dieren rondom sloten en salamanders. Andere straatnamen zijn vernoemd naar appel- en perenrassen en kruidsoorten. De wijk bestaat uit de volgende buurten: Stadstuin, Waterkwartier, Kruidenbuurt, Centrum / Waterpark, Stadskwartier en Hoge Hoven.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

25%

Eenpersoons

28%

Zonder kinderen

27%

Met kinderen

5755

huishoudens

14450

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Nieuwland

De wijk is al ver terug in de geschiedenis bewoond door mensen, wat af te leiden is uit resten die zijn gevonden uit de middensteentijd (9000 – 4500 V. Chr.). Omdat het water toen een lange tijd gedaald is, werd het gebied te nat om te bewonen. Pas na de dertiende eeuw werd het gebied weer bewoonbaar. De naam van de wijk, komt van deze ontwikkeling vandaan. Het land werd omschreven als ‘nieuw land’. De huidige huizen in deze wijk zijn gebouwd tussen 1995 en 2002.

Ook wonen in Nieuwland?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Nieuwland. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.