Liendert

De wijk Liendert is een wijk gelegen in Amersfoort. De straten zijn vernoemd naar vogels of namen die betrekking hebben op vogels. Uitzonderingen hierop zijn de Liendertseweg, Liendertsedreef en Lageweg, die al voor de aanleg van de wijk deze namen hadden. De wijk heeft een ideale ligging met het centrum van Amersfoort om de hoek. Ten noordwesten van de wijk kun je genieten van de natuur in recreatiegebied het waterwingebied. Wanneer je door de wijk rijdt, zie je diverse supermarkten, eetgelegenheden en sportcomplexen. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, zoals spelen in een van de speeltuintjes of bij de waterspeeltuin in het park.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

44%

Eenpersoons

24%

Zonder kinderen

32%

Met kinderen

3880

huishoudens

8185

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van de Liendert

Liendert dankt zijn naam aan de hoeve Liendert of Lienaer. De boerderij Liendert stamt af uit de middeleeuwen en stond hier (zover bekend) al in 1282. Overstromingen zorgen ervoor dat een groot gedeelte van de wijk niet geschikt was om te wonen. Dit veranderde echter na het graven van het Valleikanaal in 1937. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er pas echt plannen gekomen om dit stuk grondgebied in te gaan richten als een wijk. In 1961 zijn de bouwplannen voor de Liendert goedgekeurd, met als doel zo’n 3000 woningen te realiseren. De eerste bewoners zijn hier in 1964 ingetrokken.

Ook wonen in de Liendert?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in de Liendert. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.