Kattenbroek

Kattenbroek is een wijk gelegen in de gemeente Amersfoort. De wijk is gelegen ten noorden van de wijk Schothorst, met park Schothorst. In het noorden is de snelweg de A1 gelegen. De wijk is gelegen in de voormalige gemeente Hoogland en is vernoemd naar Boerderij Kattenbroek. De wijk heeft een indeling die je niet snel ergens anders ziet. De structuur is bepaald aan de hand van geometrische vormen, waaronder De Ring, De Laan der Hoven, De Verbogen Zone, Het Masker en De Kreek. De wijk bestaat uit de volgende buurten: Kattenbroek-Noord, De Boerderijenkamer, De Verwondering en omgeving, Groote Kreek en omgeving, Wintertuinen, Woudzoom en omgeving, Emiclaer, Paddenstoelenbuurt en Donken en zanden.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

32%

Eenpersoons

29%

Zonder kinderen

40%

Met kinderen

4635

huishoudens

10690

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Kattenbroek

De naam van deze wijk is afkomstig van boerderij Kattenbroek, die al in documenten uit 1695 terug te vinden is. Deze boerderij is hedendaags te vinden in park Schothorst en is destijds verbouwd tot woonhuis. Een ander leuk weetje, is de naam van het winkelcentrum midden in de wijk, winkelcentrum Emiclaer. Deze naam is afkomstig uit de middeleeuwen. Hoogland bestond toen uit twee gedeeltes, waaronder Emiclaer.

Ook wonen in Kattenbroek?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Kattenbroek. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.