Isselt

De wijk Isselt is gelegen in de gemeente Amersfoort. Ten noorden van de wijk vind je de rivier de Eem en ten zuiden van de wijk ligt het Soesterkwartier. De wijk bestaat vooral uit bedrijven die hier gevestigd zijn. Onlangs heeft de gemeente akkoord gegeven voor het plan: ‘De Kop van Isselt’. Dit plan zorgt voor zo’n 2000 tot 3000 nieuwe woningen. Tussen de Amsterdamseweg, de Brabantsestraat en de Industrieweg zullen deze woningen gerealiseerd gaan worden. Werken en wonen zullen hier hand in hand gaan met pleinen, park, horeca en cultuur. De woningen zijn geschikt voor iedereen, van studenten tot senioren. Eind 2024 zal naar verwachting gestart worden met de realisatie van het plan.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

36%

Eenpersoons

26%

Zonder kinderen

38%

Met kinderen

140

huishoudens

275

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Isselt

Sinds 1260 komt de naam Isselt al voor het eerst voor. De betekenis van Isselt is een gebied uit de middeleeuwen met een eigen rechtspraak en bestuur, het gerecht. Hedendaags kun je dit vergelijken met wat men een gemeente noemt. Het huis Isselt was te bereiken middels de Isseltseweg, wat terug te vinden is in documenten uit de veertiende eeuw. Een privékapel werd gesticht door Dirc Cosijn van Isselt in 1339 en hiertegen aan werd tussen 1635 en 1640 een huis gebouwd voor de heer van Isselt. Wist je dat de straatnamen vernoemd zijn naar Nederlandse provincies, de Eem met haar haven en chemische elementen.

Ook wonen in Isselt?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Isselt. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.