Hoogland

Hoogland was vroeger een zelfstandige gemeente, maar het dorp behoort sinds 1973 tot de gemeente Amersfoort. Het dorp ligt ten noordwesten van Amersfoort. Het dorp bestaat uit de volgende buurten: De Biezen, De Brinken, Bieshaar-Noord, Langenoord, Bieshaar-Zuid, De Ham en De Bik.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

27%

Eenpersoons

36%

Zonder kinderen

37%

Met kinderen

4145

huishoudens

9640

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van Hoogland

De gemeente Hoogland was een zelfstandige gemeente tussen 1811 en 1973. Daarvoor bestond het gebied uit twee ‘gerechten’, Hoogland en Emiclaer. Deze twee gebieden bestonden uit een eigen bestuur en rechtspraak. In het jaar 1967 is bekend gemaakt dat Hoogland bij Amersfoort gevoegd zou worden. De inwoners uit de gemeente Hoogland waren hier alles behalve blij mee en gingen zich zelfs hevig verzetten, door middel van protesten en demonstraties. De gemeente is in 1974 bij de gemeente Amersfoort toegevoegd. Het bovenste gedeelte ten noorden van de rijksweg A1 is bij Bunschoten toegevoegd en alles ten zuiden van deze rijksweg hoort nu bij de gemeente Amersfoort.

Ook wonen in Hoogland?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in Hoogland. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Hoogland en Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.