De Koppel

De Koppel is een wijk in Amersfoort en ligt ten noordoosten van het centrum. De straatnamen zijn vernoemd naar de geschiedenis en kenmerken passend bij dit gebied, zoals schepen, gilden, landbouwtermen en plantkundige termen. Ook hebben sommige straatnamen benamingen van sterrenbeelden. De wijk bestaat uit drie buurten, Sterrenbeeldenbuurt, Jericho / Jeruzalem en Gildekwartier. Het is vergeleken met andere wijken in Amersfoort, een relatief kleine wijk. Ben je een voetbalfan? Dan kun je terecht bij de voetbalvereniging die in deze wijk is gevestigd.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

42%

Eenpersoons

28%

Zonder kinderen

30%

Met kinderen

1585

huishoudens

3190

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van De Koppel

Er wordt verwacht dat De Koppel zijn naam dankt aan het woord ‘coppel’, wat een ander woord is voor een gemeenschappelijke weide. Hiermee wordt het gemeenschappelijke grondgebied bedoeld die de bisschop van Utrecht afdroeg aan Amersfoort in 1399. De poort die toegang gaf tot dit stuk grond, is hier ook naar vernoemd en heet de Koppelpoort. In de jaren vijftig is begonnen met de bouw van woningen.

Ook wonen in De Koppel?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in De Koppel. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.